زعفران

فواید و مضرات زعفران برای بانوان

فواید و مضرات زعفران برای بانوان
5
(4)

فواید و مضرات زعفران برای بانوان

زعفران گیاهی دارویی و ادویه ای گران بها و ارزشمند است که از گذشته با خواص دارویی خود شناخته میشود و جایگاه ویژه ای در طب سنتی و مدرن دارد. در این مقاله به مواد موجود در زعفران و تاثیرات آن بر سلامت بانوان را مورد بررسی قرار داده ایم. با توجه به چرخه قاعدگی و دیگر دوران زندگی بانوان مصرف زعفران می تواند تاثیرات متفاوتی بر بدن داشته باشد که در ادامه به بررسی دقیق آن پرداخته ایم.

زعفران ادویه ای است مفید و غنی از مواد موثره مانند کروسین، پیکروکروسین و سافرانال که در درمان های طب سنتی و مدرن به عنوان یکی از ادویه ها و داروهای معتبر شناخته شده است. این گیاه اثرات ضد اکسیدانی، ضد التهابی، و آرام بخش بسیار قابل توجهی دارد که به بهبود سلامت عمومی بدن کمک می کند.

علاوه بر این خواص، زعفران نقش مهمی در حمایت از سلامت زنان ایفا می کند. از جمله اثرات مثبت آن می توان به بهبود سلامت روانی، تقویت سیستم ایمنی، و حتی کاهش علائم مربوط به دوران قاعدگی زنان اشاره نمود. با این وجود، نکاتی نیز در خصوص مصرف زعفران باید مدنظر قرار گیرند تا از مضرات آن و بروز مشکل جلوگیری شود.

بدین ترتیب، در این مقاله به بررسی عمیق تر خواص و مضرات زعفران برای بانوان در دوران قاعدگی و پیش قاعدگی، بارداری و شیردهی، یائسگی و… خواهیم پرداخت تا مخاطبان به نحو بهتری بتوانند از این گیاه با ارزش بهره مند شوند و همچنین از نکات ایمنی و مصرف معقولانه آن آگاه باشند.

تاثیر مصرف زعفران بر هورمون های زنانه:

زعفران، گیاهی ارزشمند و دارویی با خصوصیات منحصر به فرد، نه تنها به عنوان یک ادویه در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد، بلکه دارای خواص درمانی بسیاری است و تأثیرات آن بر هورمون های زنانه نیز مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.

ترکیبات مختلف موجود در زعفران می توانند به تنظیم هورمون های زنانه کمک کند و روند پیری را در بانوان به تاخیر بیندازد.

  • اثرات زعفران بر تخمدان:

تخمدان ها، نقش اصلی تولید تخمک و هورمون های زنانه مانند استروژن و پروژسترون را بر عهده دارند که نقش کلیدی در سلامت بدن بانوان ایفا می کنند. مصرف زعفران با تنظیم هورمون های زنانه می تواند بر عملکرد تخمدان ها و تولید هورمون های استروژن و پروژسترون تاثیر مثبت گذاشته و چرخه قاعدگی منظم، باروری و سلامت روانی را برای بانوان به ارمغان بیاورد.

  • اثرات زعفران بر استروژن:

استروژن به عنوان یکی از هورمون های اساسی زنانه، نقش مهمی در تنظیم و عملکرد ارگان های زنانه، چرخه قاعدگی و باروری دارد. مصرف زعفران می تواند تولید استروژن را افزایش داده و یائسگی را به تاخیر بیندازد. همچین مصرف زعفران نقش مهمی در کاهش علائم یائسگی همچون احساس گر گرفتگی، تعریق و مشکلات روحی ایفا می کند.

  • اثرات زعفران بر پروژسترون:

همچنین پروژسترون به عنوان دیگر هورمون اساسی در بدن بانوان، نقش موثری در آماده سازی رحم برای بارداری ایفا می کند. مصرف زعفران می تواند تولید پروژسترون را افزایش دهد و در افزایش باروری و حمایت از فرآیند لانه گزینی تخمک تأثیرگذار باشد و در نتیجه باروری را بهبود بخشد.

  • اثرات زعفران بر هورمون های تیروئید:

هورمون های تیروئید مسئول تنظیم فرآیند سوخت و ساز بدن و تولید مثل هستند. زعفران می تواند سطح هورمون های تیروئید را تنظیم کرده و در بهبود عملکرد تیروئید کمک کند. همچنین زعفران به عنوان یک داروی ضد استرس طبیعی عمل کند و آسیب های اکسیداتیو را کاهش دهد. استرس اکسیداتیو می تواند به عملکرد سلول های غده تیروئید آسیب بزند و زعفران با تأمین آنتی اکسیدان ها، این مسئله را از بین می برد.

  • اثرات زعفران بر هورمون های آندروژن:

هر چند که آندروژن ها به طور کلی هورمون های مردانه هستند، اما در بدن زنان نیز در میزان کم تولید می شوند. زعفران می تواند سطح آندروژن ها را کاهش داده و در کاهش علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) کمک کند.

تاثیر مصرف زعفران بر رحم و تخمدان ها

زعفران با ترکیبات مختلفی همچون کروسین و سافرانال، می تواند به بهبود جریان خون در رحم کمک نماید. ماده کروسین که یک آنتی اکسیدان قوی است، می تواند به بهبود جریان خون در رگ ها و جلوگیری از آسیب به سلول های خونی کمک کند.

همچنین، ترکیبات دیگر زعفران با افزایش جریان خون در این اعضا خطر ابتلا به بیماری های زنانه مانند فیبروم رحم و آندومتریوز را کاهش می دهند. تأثیر زعفران بر تخمدان ها نیز از طریق تحریک تخمک گذاری و تنظیم هورمون های جنسی صورت می گیرد، که می تواند به بهبود کیفیت تخمک ها و افزایش شانس بارداری سالم کمک کند.

به علاوه، خواص ضد سرطانی زعفران می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان و بهبود کیفیت زندگی زنان منجر شود.

هرچند مزایای مصرف زعفران در زمینه سلامت زنانه بسیار مشهود است، اما توصیه می شود که مصرف زعفران یا هر گونه تغییرات در رژیم غذایی، به خصوص در دوران بارداری یا مواقع حساس، تحت نظر پزشک قرار گیرد. همچنین، توجه به نکات ایمنی و مقدار مصرف مهم است تا هرگونه عوارض جانبی جلوگیری شود.

تاثیر مصرف زعفران بر هورمون های زنانه

آیا زعفران قاعده آور است؟

زعفران حاوی ترکیبات فعالی مانند کروسین، سافرانال و پیکروکروسین است که می توانند بر عملکرد رحم تأثیر بگذارند. این ترکیبات می توانند باعث افزایش تولید پروستاگلاندین ها شوند. پروستاگلاندین ها موادی هستند که باعث انقباضات رحم و در نتیجه ریزش دیواره رحم می شوند.

در نتیجه در جواب این سوال باید بگوییم: بله، زعفران قاعده آور است. اما نکته مهم این است که در صورت عقب افتادن دوره پریودی مصرف منظم دمنوش زعفران می تواند به عنوان کمک کننده عمل کند اما تاکید می شود از نوشیدن دم کرده غلیظ زعفران برای آغاز پریود بپرهیزید.

مصرف دم کرده غلیظ زعفران روشی غیر علمی و بسیار پر خطر است و می تواند موجب مسمومیت، حالت تهوع شدید شده و حتی ضرر های جبران ناپذیری بر بدن وارد کند. به خاطر داشته باشید، در صورت هرگونه اختلال در چرخه قاعدگی، ابتدا به پزشک زنان مراجعه کرده و علت اصلی را بررسی کنید تا سالم و شاداب بمانید.

مقدار مصرف مجاز زعفران در روز

مقدار مجاز مصرف زعفران برای بانوان، روزانه 0.1 تا 0.3 گرم است. این مقدار را می توان به صورت دمنوش، قرص یا پودر مصرف کرد. دیگر معیار میزان مجاز مصرف زعفران برای هر فرد در روز 3 دانه کلاله زعفران (برابر با محصول یک گل زعفران) است. از مصرف بیش از مقدار تعیین شده بپرهیزید تا ار بروز علائم ناخوشایند ناشی از مسمومیت این ماده غذایی حفظ بمانید.

تاثیرات مصرف زعفران بر علائم پیش پریودی:

علائم پیش پریودی شامل تغییرات جسمی، روانی و عاطفی است که زنان در دوران نزدیک به قاعدگی تجربه می کنند. زعفران، با ترکیبات مختلفی که در آن یافت می شوند، می تواند در کاهش این علائم تأثیر مثبت داشته باشد و این دوران را آسان تر کند. در ادامه به تاثیر مصرف این ادویه بر علائم مختلف دوران پیش پریودی پرداخته ایم.

 

  • تأثیر زعفران بر کاهش شدت درد:

مطالعات نشان می دهند که مصرف زعفران می تواند به کاهش شدت دردهای شکمی مرتبط با دوره قاعدگی کمک کند. همچنین، ترکیبات موجود در زعفران می توانند با کاهش استرس و اضطراب، درد های ناشی از انقباضات رحمی را قابل تحمل کند.

  • کاهش افسردگی و اضطراب:

زعفران دارای ترکیباتی نظیر کروسین و سافرانال است که به عنوان ضد اضطراب و ضد افسردگی شناخته می شوند. مصرف معتدل زعفران می تواند به کاهش علائم افسردگی و اضطراب در دوران پیش پریودی کمک کند.

  • مقابله با خستگی و افزایش انرژی:

زعفران معمولاً به عنوان یک محرک طبیعی شناخته می شود. تحقیقات نشان داده اند که مصرف زعفران می تواند انرژی را افزایش داده و از خستگی مزمن کاسته و در نتیجه، تأثیر مثبتی بر روی سلامت عمومی زنان در دوران پیش پریودی داشته باشد. در این دوران نوشیدن چای زعفرانی خستگی ها را از شما دور می کند و انرژی لازم برای انجام فعالیت های روزانه را در اختیار شما قرار می گذارد.

  • کاهش حساسیت پستان:

ترکیبات موجود در زعفران ممکن است به عنوان ضد اسپاسم طبیعی عمل کرده و حساسیت و انقباض پستان را کاهش دهند. این امر می تواند برای زنانی که اغلب از این علامت در دوران پیش پریودی رنج می برند، کمک کند.

  • کاهش نفخ و مشکلات گوارشی:

نفخ و مشکلات گوارشی معمولاً از مشکلاتی هستند که زنان در دوران پیش پریودی تجربه می کنند. زعفران با بهبود عملکرد گوارش تأثیرات مثبتی بر کاهش این مشکلات دارد و نفخ معده را کاهش می دهد.

آیا زعفران قاعده آور است

زعفران و کیست تخمدان

در دهه های اخیر، تحقیقاتی انجام شده است که نشان می دهد زعفران در پیشگیری و درمان کیست تخمدان موثر می باشد. کیست تخمدان یک ساختار پر از مایع است که در تخمدان ایجاد می شود و بیشتر در سنین باروری زنان رخ می دهد.

اثرات زعفران بر کیست تخمدان:

کروسین یکی از ترکیبات اصلی زعفران است که دارای خواص ضد التهابی، ضد آندروژنی و ضد اکسیدانی می باشد. تحقیقات نشان می دهد که کروسین می تواند در پیشگیری و درمان کیست تخمدان موثر باشد. التهاب یکی از عوامل اصلی ایجاد کیست تخمدان است.

زعفران خواص ضد التهابی دارد که به کاهش التهاب در تخمدان ها کمک می کند. آندروژن ها هورمون های مردانه هستند که در زنان نیز تولید می شوند. تولید زیاد آندروژن ممکن است باعث ایجاد کیست تخمدان شود. زعفران دارای اثرات ضد آندروژن است که ممکن است به کاهش تولید این هورمون در بدن زنان کمک می کند.

آنتی اکسیدان ها دیگر ماده یموثر موجود در زعفران است که می توانند به حفاظت از سلول های تخمدان در برابر آسیب کمک کنند. آسیب به سلول های تخمدان یکی از عوامل ایجاد کیست تخمدان است.

مصرف زعفران برای افراد دچار تخمدان پلی کیستیک:

با توجه به استرس و اضطرابی که امروزه در زندگی روزمره وجود دارد این بیماری بسیار شایع شده است.. زعفران ادویه ای مفید و پر خاصیت است که به کاهش علائم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) که یک اختلال هورمونی شایع در زنان است کمک می کند. این اختلال داراری علائم گوناگونی است که در ادامه به بررسی دقیق آنن پرداخته ایم:

  • سیکل های قاعدگی نامنظم یا از دست رفته
  • ناباروری
  • آکنه
  • ریزش مو
  • افزایش وزن
  • سندرم پیش از قاعدگی (PMS)
  • استرس و اضطراب

اصلی ترین خاصیت زعفران تاثیر بسزای آن در کاهش استرس و اضطراب است. از آنجایی که استرس از عوامل مضر برای این بیماری PCOS شناخت شده است، مصرف زعفران با خواص درمانی خود در کاهش استرس و بهبود این مشکل بسیار مؤثر است.

التهاب یکی دیگر از عوامل اصلی شدت گرفتن علائم PCOS است. زعفران دارای خواص ضد التهابی است که می تواند به کاهش التهاب در تخمدان ها کمک نماید.

تولید بیش از حد آندروژن یکی از ویژگی های PCOS است. زعفران دارای خواص ضد آندروژن است که می تواند به کاهش تولید هورمون مردانه و بهبود عملکرد رحم و تخمدان ها کمک نماید.

آنتی اکسیدان ها می توانند از سلول ها در برابر آسیب حفاظت کنند. آسیب سلول های تخمدان یکی از عوامل ایجاد PCOS است. زعفران دارای خواص آنتی اکسیدانی است که ممکن است در حفاظت از سلول های تخمدان تأثیرگذار باشد.

مطالعات اخیر در مورد اثرات زعفران بر PCOS:
  • امروزه مطالعات اثبات کرده اند که مصرف روزانه 50 میلی گرم زعفران به مدت 8 هفته در 50 زن مبتلا به تخمدان پلی کیستیک موجب بهبود چرخه قاعدگی شده و سطح آندروژن را کاهش داده است.
  • در مطالعه دیگری، بررسی مصرف روزانه 30 میلی گرم زعفران برای بانوان مبتلا به PCOS به مدت 60 روز در 78، منجر به کاهش علائم تخمدان پلی کیستیک از جمله افسردگی و اضطراب شده است.

زعفران در دوران بارداری و شیردهی:

 

  • مصرف زعفران در دوران بارداری:

زعفران، ادویه ای با خواص دارویی و درمانی است، اما با توجه مواد موثره موجود در زعفران مصرف آن برای زنان باردار منع شده است. بر اساس مطالعات علمی، مصرف زعفران در این دوره حساس با برخی مخاطرات جدی برای مادر و جنین همراه است. در ادامه به مضرات مصرف زعفران بانوان در دوران بارداری اشاره شده است.

  1. افزایش انقباضات رحم:

مصرف زعفران موجب انقباضات رحمی می شود. این خاصیت ممکن است در برخی موارد منجر به خطر سقط جنین یا افزایش فشار رحم شود. انقباضات رحم قوی ممکن است منجر به اختلالات جریان خون به جنین شده و خطرات مرتبط با فشار رحم را افزایش دهد.

  1. تنظیم جریان خون:

زعفران به عنوان یک ماده گرمازا و تنظیم کننده جریان خون شناخته می شود. این خاصیت می تواند باعث افزایش جریان خون به رحم شود. افزایش جریان خون ممکن است خطر خونریزی رحمی را افزایش دهد و در نتیجه، به افزایش خطرات مرتبط با خونریزی، از جمله خطر سقط جنین، منجر شود.

  1. تغییرات هورمونی:

تحقیقات نشان می دهد که زعفران می تواند تغییراتی در سطوح هورمون ها ایجاد کند. تغییرات هورمونی ممکن است در دوران بارداری تأثیر مخرب داشته باشد. این تغییرات می توانند فشارهای اضافی به سیستم هورمونی بارداری اعمال کنند و در نتیجه، به خطراتی مانند افزایش خطر سقط جنین انجامید.

  1. خطر سقط جنین:

با توجه به ریسک بروز خطرات ذکر شده برای مادر و جنین، مصرف این ادویه در دوران بارداری منع شده است. در صورت تمایل به مصرف تنها از پزشک متخصص راهنمایی بگیرید تا به سلامت شما آسیب وارد نشود.

بنابراین، به دلیل خطرات ممکن، توصیه می شود که زنان باردار از مصرف زعفران خودداری کنند و هرگز بدون مشورت با پزشک، مصرف آن را آغاز نکنند.

 

اخطار؛ هرگز از دم کرده زعفران برای سقط جنین استفاده نکنید!

اظهارات و باورهای گوناگونی درباره زعفران و تأثیرات آن بر سقط جنین مورد بحث قرار گرفته‌اند. برخی ادعا می‌کنند که مصرف زعفران ممکن است به سقط جنین منجر شود یا تأثیرات منفی بر روی باروری زنان داشته باشد. این اظهارات از منابع مختلف به گوش می‌رسند، اما آیا این ادعاها بر اساس شواهد علمی قاطع استند؟

در گذشته استفاده از زعفران به عنوان یکی از روش‌های سقط جنین، در برخی فرهنگ‌ها رواج داشته است. اما این مسئله با خطرات جدی برای سلامتی زنان همراه است. ترکیبات موجود در زعفران، از جمله کروسین، پیکوکروسین و سافرانال، به عنوان مواد محرک بر رحم عمل کرده و باعث افزایش خونریزی می‌شوند.

هرچند مصرف زعفران به عنوان روش موثر برای سقط جنین توسط تحقیقات علمی تأیید نشده است و هیچ سازمان بهداشتی جهانی یا سازمان بهداشتی دیگری استفاده از زعفران برای این منظور را تأیید نمی‌کند.

مطالعه مقاله کامل زعفران و سقط جنین

به طور خلاصه، استفاده از دم کرده زعفران به عنوان یکی از روش‌های سقط جنین، با خطرات جدی برای سلامتی زنان همراه است و هر تصمیمی مرتبط با بارداری و سقط جنین باید تحت نظر پزشکان متخصص قرار گیرد تا از روش‌های امن و تأیید شده توسط پزشک استفاده شود.

 

  • مصرف زعفران در دوران شیردهی:

مصرف زعفران در دوران شیردهی می تواند برای مادران شیرده مفید و موثر باشد. در این دوره زمانی، زعفران به عنوان یک گیاه دارویی با خواص زیاد، اثرات مثبتی بر تولید شیر و بهبود وضعیت عمومی مادران دارد.

  1. افزایش تولید شیر:

زعفران به دلیل وجود ترکیباتی مفید مانند کروسین، سافرانال و کروسین، می تواند به افزایش تولید شیر مادران کمک کند. این ترکیبات احتمالاً بر عملکرد غدد پستانی تأثیر مثبتی می گذارند و در نتیجه، مادران قادر به تأمین انرژی و مواد غذایی مناسب برای نوزاد خود می شوند.

  1. کاهش درد و التهاب:

خواص ضد التهابی زعفران می تواند به مادران شیرده کمک کند تا درد و التهاب ناشی از فعالیت پستان را کاهش دهند. این امر می تواند راحتی و رضایت مادران را افزایش دهد.

  1. بهبود خلق و خو:

زعفران خواص ضد افسردگی دارد و مصرف آن ممکن است به بهبود خلق و خوی مادران شیرده کمک کند. خواص ضد اضطرابی زعفران میتواند از افسردگی پس از زایمان در بانوان جلوگیری کند و سلامت روحی مادران را در حد تعادل نگه دارد.

 

نکته:

در صورت مصرف معقول، زعفران در دوران شیردهی عوارض جانبی خاصی ندارد. اما، مصرف بیش از حد زعفران ممکن است باعث بروز عوارض جانبی مانند حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه و تشنج برای بانوان ایجاد کند. بنابراین، توصیه می شود که مادران در مصرف زعفران دقت های لازم را در نظر بگیرند و در صورت وجود هر گونه علائم غیر معمول یا ناراحتی، به پزشک خود مراجعه کنند.

تاکید می شود که همواره قبل از شروع هر نوع مکمل یا گیاه دارویی، مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه مناسب است، به خصوص در دوران شیردهی که تأثیرات مثبت یا منفی مواد مصرفی بر نوزاد نیز مد نظر است.

احتیاط مصرف زعفران در دوران بارداری و شیردهی

تاثیر مصرف زعفران بر زنان یائسه

یائسگی، مرحله ای در زندگی هستند که تولید هورمون های استروژن و پروژسترون توسط تخمدان ها به پایان می رسد. این دوران با علائمی گوناگون همراه است که نشانه ی آغاز روند پیری است.

موارد زیر از جمله علائم یائسگی هستند که زعفران می تواند در کاهش آنها موثر باشد:

  • گر گرفتگی
  • تعریق شبانه
  • اضطراب
  • افسردگی
  • خشکی واژن

زعفران با خواص درمانی فراوانی که دارد می تواند در کاهش این علائم نقش مؤثری ایفا کند.

ترکیبات مختلف زعفران مانند کروسین، سافرانال، و پیکروکروسین دارای خواص مفیدی هستند که ممکن است در کاهش علائم یائسگی مؤثر باشند. این ترکیبات عبارتند از:

  • کروسین: کروسین یک ترکیب آنتی اکسیدانی قوی است که می تواند به کاهش التهاب و آسیب سلولی کمک کند. التهاب یکی از عوامل اصلی ایجاد علائم یائسگی است. مطالعات نشان داده است که کروسین می تواند به کاهش گرگرفتگی، تعریق شبانه، اضطراب و افسردگی کمک کند.
  • سافرانال: سافرانال یک ترکیب ضدالتهابی و ضدافسردگی است که می تواند به کاهش اضطراب و افسردگی کمک کند. مطالعات نشان داده است که سافرانال می تواند به کاهش گر گرفتگی و تعریق شبانه کمک کند.
  • پیکروکروسین: پیکروکروسین یک ترکیب ضدالتهابی است که می تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند. مطالعات نشان داده است که پیکروکروسین می تواند به کاهش خشکی واژن کمک کند.

مطالعات انجام شده بر زنان یائسه نشان داده اند که مصرف زعفران می تواند به کاهش گر گرفتگی، تعریق شبانه، اضطراب، افسردگی، و خشکی واژن کمک کند. به عنوان مثال، در یک مطالعه، 60 زن یائسه به مدت 8 هفته روزانه مقدار معینی زعفران مصرف کردند و نتایج نشان دادند که این ادوی به کاهش علائم مرتبط با یائسگی منجر شده است.

همچنین، در یک مطالعه دیگر با 75 زن یائسه که به مدت 12 هفته روزانه مقدار معینی زعفران مصرف کردند، نتایج نشان دادند که مصرف زعفران باعث بهبود کیفیت زندگی و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود.

زعفران و خاصیت ضد سرطانی آن

امروزه تحقیقات اثبات کرده اند که مصرف زعفران موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان می شود. این امر به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی مختلفی در زعفران است که می توانند به جلوگیری از رشد و تکثیر سلول های سرطانی کمک کنند.

آثار مثبت زعفران بر کاهش خطر ابتلا به سرطان در زنان از زوایای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. ترکیبات شیمیایی مانند کروسین، سافرانال و کروستین که در زعفران یافت می شوند، می توانند به مهار فعالیت آنزیم های التهابی در بدن (که یکی از عوامل ابتلا به بیماری سرطان است) کمک کنند.

علاوه بر این، زعفران می تواند به جلوگیری از آسیب به DNA سلول ها کمک کرده و در نتیجه از رشد ناپیوسته سلول های سرطانی جلوگیری نماید.

سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی در پیشگیری از ابتلا به سرطان ایفا می کند، و زعفران با تحریک این سیستم به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می کند.

همچنین، تحقیقات نشان داده اند که زعفران می تواند با ایجاد تعادل در هورمون های جنسی کمک کند که در پیشگیری از برخی از انواع سرطان های زنانه مؤثر باشد.

تاکنون، مطالعات حیوانی نیز نشان داده اند که زعفران ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان های مختلف در زنان، از جمله سرطان تخمدان و سرطان پستان، کمک کند.

اما به خاطر داشته باشید که قرار دادن زعفران در برنامه غذایی خود تنها ریسک ابتلا به سرطان را کاهش می دهد و درمانی برای آن نیست.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

در صورت امکان به مقاله ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد امتیازات: 4

تا کنون کسی در مورد این مقاله نظری ثبت نکرده است، شما اولین باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *